A Primo-hoz köthető joystick illesztőből többféle is készült, ezen az oldalon ezek találhatóak. Az adaptereket a B típusú (vagy a kiegészített A típusú) Primo A portjára kell dugni. A csatlakozatható botkormányok szabványos digitális botkormányok, ugyanolyanok, mint amilyet C64-re vagy Atarira dugnánk.

Először a 2006. június 14-én tartott Primo találkozón kiállított, SZTAKI gyártású profin dobozolt kettős joystick illesztő és egy másik, ugyancsak kettős joystick illesztő fotói láthatók (a képek rákattintva kinagyíthatók):

Dobozolt kettős joystick
interfész
A dobozolt kettős joystick interfész
csatlakozója
Egy másik joystick
interfész
A másik joystick interfész
panelje

 

ADAPTER EGY JOYSTICK ILLESZTÉSÉHEZ

Miszlai Péter joystick adaptere egy joystick kezelésére:


Terv
(letöltés Orcad tervként)

Miszlai Péter írta: A képen látható joy interfész a B típus csatlakozójára dugható, és ha minden igaz, azok a játékok, amik gyári botkormányt kezelnek, mind mennek vele. Normál C-64-hez való mikrokapcsolós botkormányt kellett használni hozzá. A következő képek az első verzióról készültek, amelyben a 7442-es BCD- (4-ből 10) decimális demultiplexer helyett, a 74154-es (4-ből 16), full dekódert használtam. Egyébként valamelyik újságban is így jelent meg, de mivel csak az első 5 demux. vezetékre van szükség, így a 7442 is megfelelt később (ez volt elfekvőben, míg a 74154-es IC-t meg kellett volna venni, pénzért). A kész kapcsolás képein, a DB25 csatlakozó senkit ne tévesszen meg, csak pótmegoldás, DB9 kell oda.


ADAPTER KÉT JOY RÉSZÉRE

Ez az adapter két joystick illesztéséhez használható. Bár a kép nem túl jó minőségű, de azért olvasható.

Végül csak annyit fűznék hozzá, ha egy joy-on szeretnénk használni az autotűz funkciót akkor kössük be a joycsatlakozó 7-es lábát, vagyis az 5V-ot, mert arról van a tápellátása az autofire áramkörnek.

KAPCSOLÁSI RAJZOK MAGAZINOKBÓL

Egy joystick adapter kapcsolási rajza a Mikro Magazinból:

Egy programozható joystick adapter megoldás a Rádióechnikából:

 

(Miszlai Péter, Szalai István, Murci)